• en
  • sl
  • it

Prihaja Bagueri Superior

Vina za velike kozarce. V prenovljeni podobi.

Vinogradi
Goriška brda s prepoznavno gričevnato pokrajino slovijo po idealnih naravnih pogojih za vzgojo vinske trte in za pridelavo izjemnih, predvsem belih suhih vin. Vinski trti tu ustreza izjemen splet mineralne zemlje, imenovane opoka, in poleti vročega, pozimi pa milega submediteranskega podnebja.
Več kot polovico tega neponovljivega teritorija zajemajo družinski vinogradi Kleti Brda.
A tudi med njimi so za vina Bagueri Superior namenjeni le pazljivo izbrani, optimalno stari, ustrezno naravno prehranjeni, zatravljeni, od zime do trgatve nadvse skrbno ter v veliki meri ročno obdelani vinogradi, ki vsak zase preverjeno najbolj ustrezajo vsaki posamezni sorti in kjer v družinskem krogu ročno v zabojčke potrgan pridelek ne presega steklenice vina na trto.

V naših vinogradih gnezdijo ptice. Ker je narava naša najpomembnejša zaveznica, vinograde obdelujemo po načelih sonaravne pridelave. Delamo tenkočutno, z upoštevanjem naravnih ciklov in njihovih zakonitosti.
Klet
Grozdne jagode v kleti ločimo od pecljev, nastalo drozgo ohladimo in s tem preprečimo spontane neželene procese. Drozgo belih sort maceriramo 6-12 ur, rdečih pa 10-20 dni. Stiskanju drozge sledi zorenje.

Trajanje stika vina z lesom določamo za vsak letnik in za vsako sorto posebej.
Tako zorita rebula in chardonnay v celoti v 225-litrskih hrastovih sodih (barrique) vsaj 6 mesecev, nato nadaljujeta zorenje v velikih lesenih ali nerjavnih posodah. Sauvignon blanc in sivi pinot zorita pa v lesu le deloma, da aromatika lesa ne bi prevladala nad primarnimi sadnimi notami vina.
Rdeča vina Bagueri Superior morajo zoreti v francoskih in ameriških barrique sodih vsaj dve leti.
Postopek battônage (periodično mešanje droži z vinom med zorenjem) poudari vinom kremasto teksturo in intenziven okus, z mlečno-kislinskim razkisom pa dosežemo želeno mehkobo in prijetno maslen okus vin BAGUERI Superior.
Zdravo grozdje nam tudi pri večletnem zorenju vin Bagueri Superior omogoča minimalen, le najbolj nujen vnos žvepla.
Vina Bagueri Superior

V prepoznavni, posebno oblikovani steklenici dobi pivec prepričljivo, strukturno bogato, prestižno vino, pridelano na podlagi več kot 20-letne tradicije in najbolj sodobnih spoznanj stroke, s prepoznavno sortnostjo, značilnostmi letnika in z osebno noto enologa, svobodnega, da v vinu izrazi najboljše.

 

Objavljeno dne 28. 10. 2015 v kategoriji:

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.