• en
  • sl
  • it

Pričela se je trgatev 2017

Trgatev 2017 v Kleti Brda obeta kakovostno zelo zanimiv vinski letnik, primerljiv z letnikom 2009, napovedujejo agronomi in enologi največje pridelovalke slovenskih vin. Prvo grozdje modrega pinota in chardonnaya prevzemamo s 23.8., to je približno teden dni prej kot lani. Štiristo družin, članic zadružne kleti, bo trgalo dober mesec.

»Zgodnejša trgatev je posledica zgodnje vegetacije spomladi. Padavine so bile enakomerno in za trto optimalno razporejene skozi vse leto. Temperature so nekoliko presegale briško povprečje, zato pričakujemo letnik, ki bo dal vina bogate strukture, podobno kot v letu 2006 in 2009«, je pojasnil Goran Jakin, agronom Kleti Brda.

Jakin še dodaja, da je situacija v vinogradih je ugodna kljub pomladni pozebi in toči v avgustu, ki naj bi pridelek zmanjšala za približno petino. Na dozorevanje ugodno vplivajo avgustovski topli dnevi in hladnejše noči, kar se v vinu odraža kot izrazitejša aromatika, posebno pri belih sortah.

Trgatev ob šestdeseti obletnici delovanja Kleti Brda bo posvečena tudi utrjevanju vezi s tujimi poslovnimi partnerji. Letos bodo na trgatvi sodelovali poslovni partnerji iz ZDA, Kitajske, Poljske, Hrvaške, BiH in Italije. »Celostna izkušnja – od vinograda, kleti, kulinarike in kulture, se izkazuje že vrsto let kot najbolj učinkovita in neposredna promocija vina, Brd in Slovenije«, poudarja direktor kleti Brda, Silvan Peršolja.

Objavljeno dne 23. 8. 2017 v kategoriji: , , ,

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.