• en
  • sl
  • it

PRAKTIČNO PAKIRANJE ZA LJUBITELJE NARAVE

Topli pomladni dnevi kar kličejo po aktivnostih na prostem. Pikniki v dobri družbi, prvi izleti in družinska potepanja. Kmalu pa bodo na svoj račun prišli tudi vsi ljubitelji kampiranja, potovanj s kamperji, jadranja in aktivnega počitnikovanja. Na dopustu se ob dobri hrani in družbi lepo prileže tudi kozarec dobrega vina, kar pa velikokrat predstavlja logistično težavo.   

Na prostem nimamo udobja domače kuhinje, zato je najboljša izbira priročno pakiranje vina v plastični vrečki v kartonski škatli, ali kot to imenujejo v tujini »bag in box« oziroma »to go« embalaži. Ta ima že nameščeno pipo za točenje vina za preprosto uporabo, je enostaven za prevažanje in hrambo v hladilniku ali hladilni torbi.

 

Prav zaradi svoje priročnosti, dolgotrajne svežine in ekološke naravnanosti postaja takšno pakiranje v svetu čedalje bolj priljubljeno. S priljubljenostjo pa rase tudi kakovost vsebine v takšnih pakiranjih. V svetu ni redko, da v kartonski škatli zasledimo vrhunsko vino. V Kleti Brda smo slovenskim ljubiteljem vina kot prvi ponudili vrhunsko vino Quercus selection v 3-litrski embalaži TO GO in tako rešili zagato vsem, ki bi želeli po odličnem vinu poseči tudi na poti in počitnicah.

Ljubitelji vrhunskih vin Quercus lahko tako na počitnicah uživate v izbranem vinu Quercus TO GO, ki je okolju prijaznejša od steklenic. Zasledili smo namreč podatek, da je energija, ki jo potrebujemo za izdelavo ene takšne embalaže, enakovredna tretjini energije, ki je potrebna za proizvodnjo ene steklenice.

Velika prednost te priročne embalaže je tudi trajnost kakovosti tako hranjenega vina. Ker je vino zaščiteno pred svetlobo in zrakom, ostane sveže tudi do 4 tedne po odprtju, medtem ko moramo vino iz steklenice po odprtju porabiti v tednu dni.

Tudi glede temperature je vino v kartonski škatli boljša izbira, saj bo primerno temperaturo v poletnih dneh ohranjalo dlje časa od vina v steklenici. Kljub temu pa priporočamo, da tako bela kot rdeča vina ohladite pred odhodom na pot in jih na poti hranite v hladilnih torbah. Na poletnem soncu se namreč ne bo segrelo le vzdušje, tudi vino bo sicer kmalu postalo pretoplo, da bi vam bilo v užitek.

Torej, kakšno vino izbrati? Na prostem običajno jemo enostavne, a okusne jedi, zato naj bodo vina sveža in sadnega vonja.  K jedem z žara in ostalim mesnem jedem naši enologi priporočajo rdeče vino, odlično se obnese rdeča zvrst Quercus TO GO red selection. K ribjim jedem pa priporočajo lahka bela sveža vina, še posebej rebulo ali pa svežo belo zvrst Quercus TO GO white selection, ki se lepo poda tudi k testeninam in rižotam, zelenjavnim jedem in jedem iz belega mesa.

 

Za vse ljubitelje žara in dobrega vina pa poteka tudi nagradna igra, in sicer med 8. 4. 2019 in 15. 5. 2019, glavna nagrada pa je žar Weber. Vabljeni k sodelovanju na klet-brda.si.

 

Sledi nam!

 

Objavljeno dne 3. 4. 2019 v kategoriji: ,

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.