• en
  • sl
  • it

PODJETJE ALPS WINE IN KLET BRDA STA SE POVEZALI

SINERGIJE USTVARJAJO NOVE PRILOŽNOSTI ZA IZVOZ SLOVENSKIH VIN  

 

Podjetje Alps Wine, ki uspešno trži in izvaža slovenska vina na Kitajsko, ter največja pridelovalka in izvoznica slovenskih vin Klet Brda, sta postali partnerici.

 

Ideja o povezovanju je nastala na podlagi večletnega sodelovanja na hitro rastočem trgu. Gospodarski razvoj Kitajske zaradi hitro rastočega srednjega sloja, kupne moči ter potrošnje vina in hrane evropskega porekla v Aziji omogoča poslovne priložnosti za slovenske vinarje. Prepričanje, da je uspeh mogoče doseči s sodelovanjem, je vodilo obeh partnerjev. Ob izvozu visokokakovostnih vin slovenskega porekla je cilj tudi povečati privlačnost Slovenije kot turistične destinacije. v svetovnem merilu

 

Direktor Kleti Brda, Silvan Peršolja, je ob podpisu pogodbe o dokapitalizaciji poudaril: »Povabilo Alps Wine dosedanjemu največjemu partnerju, Kleti Brda, v lastniško strukturo, izhaja iz prepričanja, da lahko skupaj sežemo stopničko višje. Tako utrjujemo osnovo za izvoz slovenskih vin različnih pridelovalcev, ki so do sedaj s podjetjem Alps Wine že uspešno delali, in odpiramo vrata za vse, ki s sodelovanjem šele začenjajo.

 

Direktor podjetja Alps Wine Martin Gobec je ob tem dodal: »Zaupanje Kleti Brda v naše poznavanje kitajskega trga in dosedanje delo potrjuje, da smo vzpostavili uspešno platformo za trženje slovenskih vin na tem perspektivnem trgu. Verjamem, da bomo skupaj bolj učinkovito krepili prepoznavnost Slovenije kot vinske in turistične dežele, predvsem pa  prodali več slovenskega vina.

Objavljeno dne 7. 6. 2016 v kategoriji: , ,

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.