• en
  • sl
  • de
  • it
  • hr

Merlot Bagueri Superior 2013 najboljše vino ocenjevanja na Mondial des Vins Extrêmes v Italijanski Valle d’Aosta

Na ocenjevanju Mondial des Vins Extrêmes v Italijanski Valle d’Aosta, kjer so se pomerila vina iz regij, kjer so razmere za pridelavo vina ekstremne, je bil naš Merlot Bagueri Superior 2013 ocenjen kot najboljše vino ocenjevanja, skupno pa se lahko pohvalimo s kar petimi medaljami na tem nišnem ocenjevanju.

 

Na Mondial des Vins Extrêmes lahko namreč sodelujejo le vina iz regij, kjer vina pridelujejo na strmih naklonih in terasah z nad petsto metri nadmorske višine ali na oddaljenih otokih.  Na zahtevnih legah torej, ki terjajo veliko ročnega dela, kjer pa se zato toliko bolj izrazito pokaže njihov terroir. Takšne vinorodne dežele – mednje se uvrščajo tudi Brda – predstavljajo le 0,5% od 3,5 milijonov hektarjev evropskega vinogradništva, po drugi strani pa dajejo vina, ki v senzoričnem smislu nedvoumno izražajo poreklo in so v tem izjemna.

Med več kot 700 vzorci je bil naš Merlot Bagueri Superior 2013, nagrajen z veliko zlato medaljo in bil izbran tudi za najboljše vino ocenjevanja. Prepričala je njegova intenziteta, sočna sadna aroma, ki spominja na slivovo marmelado in gozdne sadeže, zaradi zorenja v najboljših hrastovih sodih pa ima tudi pridih vanilje. Zlata odličja so dobili tudi naš Cabernet sauvignon Quercus 2016, Rebula Krasno 2014 in Markiz 2013. Vini Peneči muškat selection 2017 in Pinot noir Krasno 2016 sta prejeli srebrno odličje.

Vzgoja vinske trte na terasah, ki so jih vztrajni vinogradniki vklesali v značilno briško zemljo – opoko, je zgovoren primer vinogradništva, ki daje avtentična in edinstvena vina, prav zaradi leg, ki so zahtevne, a tako drugačne od masovne ravninske pridelave. Klet Brda aktivno promovira vrednote herojskega vinogradništva, tudi s sodelovanjem na tovrstnih ocenjevanjih, ki povezujejo pridelovalce iz »ekstremnih« regij v prizadevanjih, da bi kupci razumeli vrednote naravi prijaznega vinogradništva, ki daje »iskrena« vina.

Objavljeno dne 13. 8. 2018 v kategoriji: ,

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.