• en
  • sl
  • it

Martinovanje je tradicija, ki kljub vsemu – ostaja

Martinovo je za Klet Brda in za naše vinogradniške družine največji praznik in tudi letos ni nič drugače. Sveti Martin je zavetnik Šmartnega in zato smo Brici nanj še posebej ponosni.

V Brdih se običaji in tradicije prenašajo iz roda v rod in večino dela v vinogradih se opravlja v krogu družine in prijateljev. Zato prav po zaključeni trgatvi s svojimi najbližjimi z veseljem nazdravimo novemu letniku. Osrednje dejanje Martinovanja je zabijanje pip v sode z novim vinom in tradiciji smo v Kleti Brda sledili tudi letos na našem virtualnem Martinovanju, kamor smo povabili naše zadružnike, poslovne partnerje, gospodarstvenike in kulturnike. Čast zabijanja pipe je letos pripadla glavnemu kletarju Igorju Skubinu, ki skupaj z enologom Darinkom Ribolico pripravlja našo edinstveno in samosvojo rebulo Single Vineyard Motnik, ki je letos prejela zlato Decanterjevo nagrado. Ni presenetljivo, da smo tudi novemu letniku nazdravili z rebulo 2020, za katero Darinko Ribolica trdi, da je najboljša rebula v njegovi dolgoletni karieri. Virtualno druženje je bilo obogateno z odličnim primorskim kantavtorjem Rudijem Bučarjem, ki se nam je pridružil v kleti. Dogodek je zaključil s pesmijo »Greva naprej« – in tudi mi gremo ter upamo, da se bomo lahko čim prej srečali tudi v živo.

Kratek utrinek letošnjega Martinovanja si oglejte tukaj.

 

Objavljeno dne 13. 11. 2020 v kategoriji:

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.