• en
  • sl
  • it

Maraton junaki vinogradov 5. 6. 2021

dni do začetka maratona!

 

25. KOLESARSKI MARATON JUNAKI VINOGRADOV 2021

Kolesarski maraton Junaki vinogradov bo letos v primeru ugodnih epidemioloških razmer potekal v soboto, 5. junija 2021. Glavnemu organizatorju dogodka, Kleti Brda, se je letos kot soorganizator pridružilo Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica. Kolesarji, ki se bodo opravili po 108 kilometrov dolgi trasi iz Ljubljane na Dobrovo v Brdih bodo letos kolesarili za dober namen. Delež od prodaje startnin bo Klet Brda namenila za rehabilitacijo kasneje oslepelih in slabovidnih na osebnem nivoju, ki ga izvaja Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica.

Pot rekreativnega maratona je dolga 108 kilometrov – s pričetkom ob 8.30 v  Ljubljani in vodi skozi Vrhniko, Logatec, čez Črni vrh. Postanek je v Ajdovščini pri Fructalu, kjer se bodo glavnici pridružili tudi tandemi društva slepih in slabovidnih, nato pa bodo skupaj nadaljevali pot proti Novi Gorici, čez Sabotin v Brda, kjer se maraton zaključi na sedežu organizatorja, na Dobrovem, ob 13.30.

V okviru letošnjega kolesarskega maratona, ki je že 25. zapovrstjo, bo Klet Brda določen delež startnin namenila za rehabilitacijo kasneje oslepelih in slabovidnih na osebnem nivoju, ki ga izvaja Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica. Vzporedno bo za isti namen pod okriljem Lions kluba Idrija in Lions kluba Dobrovo potekala tudi dobrodelna akcija Kolesarim, da pomagam 2021 za pomoč slepim in slabovidnih v obliki prostovoljnih prispevkov in donacij prek SMS sporočil SLEPI ali SLEPI5 na številko 1919.

Prisrčno vabljeni!

DATUM DOGODKA

SOBOTA, 5. 6. 2021 OB 8.30

Parkirišče pred vinoteko Kleti Brda – Tržaška 134 (VIČ) ob vsakem vremenu.

TRASA

START: Ljubljana 8.30 – Vrhnika 9.05 – Logatec 9.40 – Kalce 9.50 – Godovič 10.15 – Črni vrh 10.30 – Strmec 10.50 – Col 10.55 – Ajdovščina 11.10 – 11.45 – Nova Gorica 12.30 – Solkan 12.40 – Podsabotin 12.55 – CILJ DOBROVO Klet Brda 13.35

ZAKLJUČEK MARATONA: 14.00

MARATON BO POTEKAL OB VSAKEM VREMENU

PRIJAVE IN STARTNINA

V kolikor bodo epidemiološke razmere dopuščale organizacijo dogodka, v začetku maja začnemo s prodajo startnin preko spleta in v vinotekah Kleti Brda.

STARTNINA ZA ODRASLE: 25 €

STARTNINA ZA ŠOLARJE: 20 €

(ŠTUDENTJE IN DIJAKI Z IZKAZNICO TER OTROCI DO 15. LETA)

Startnina vključuje poleg organizacije in varovanja še: medalje, pokale za najštevilčnejše ekipe,
hrano in pijačo.

Vozovnica za avtobusni prevoz (Nova Gorica – Ljubljana/ Goriška Brda – Ljubljana;
kolesa se nalagajo na kamione): 5 €

PRAVILA MARATONA

  • Udeleženec maratona je vsak, ki se prijavi organizatorju in plača startnino oz. se prijavi organizatorju.
  • Vsi udeleženci naj poskrbijo, da se maratona udeležijo zdravi in vsestransko pripravljeni na maraton. Udeleženci vozijo na lastno odgovornost in so dolžni spoštovati cestno-prometne predpise ter strogo spoštovati in upoštevati navodila redarjev ter policije.
  • Maraton je rekreativnega značaja.
  • Organizator ne odgovarja za storjene prekrške posameznikov ali za škodo oz. poškodbe, ki jih povzročijo udeleženci maratona oz. prometa sebi ali tretji osebi.
  • Otroci do 15. leta vozijo v spremstvu staršev oz. odrasle odgovorne osebe. Obvezna je uporaba zaščitnih čelad.
  • Udeleženec maratona dovoljuje, da ga organizator, posamezno ali v skupini, fotografira za morebitno objavo v brošurah maratona in na spletni strani ter socialnih omrežjih maratona in kleti.
  • S prijavo organizatorju oz. vplačilom startnine udeleženec potrjuje, da je seznanjen s pravili maratona.

 


Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.