Vaš jezik?
  • en
  • sl
  • de
  • it
  • hr

Maraton junaki vinogradov 3.6.2017 – češnje in dobrodelnost

Klet Brda letos organizira že 22. kolesarski maraton. Prvih 20. let smo ga poznali kot kolesarski maraton češenj, lani pa smo ga preimenovali v kolesarski maraton junaki vinogradov, ki se bolj povezuje z našo korporativno zgodbo in filozofijo, saj klet združuje skoraj 400 vinogradniških družin.

Našim članom pravimo junaki vinogradov, hkrati pa so tudi vsakoletni maratonci po 108 kilometrih dolgi trasi iz Ljubljane na Dobrovo svojevrstni junaki. Z veseljem ugotavljamo, da se je novo ime lepo prijelo. Maraton Junaki vinogradov vsako leto briške na češnje pripelje več kot 1000 kolesarjev in veliko obiskovalcev. Trasa tradicionalnega rekreativnega maratona je ustaljena, s postankom pri Fructalu v Ajdovščini.

Letos, ko praznujemo tudi 60 obletnico kleti, pripravljamo v okviru prireditve številne novosti.

V cilju bo od 13.00 ure dalje oddajal avtobus priljubljenega Radia 1, program pa bo povezoval Iztok Gustinčič.  Letos organizator nagrajuje 4 najštevilčnejše klube in nekaj posebnih dosežkov, vsi ostali udeleženci pa bodo sodelovali v žrebanju privlačnih nagrad sponzorjev in organizatorja.

Letošnji maraton bo imel tudi dobrodelno vsebino. V ta namen smo se povezali z dobrodelno akcijo Radia 1 »Deželak – Junak«. Priljubljen radijski voditelj Miha Deželak je namreč lani s kolesarjenjem po Sloveniji uspel zbrati več kot 62.000 evrov,  s katerimi je nepozabne počitnice na morju do sedaj doživelo že več kot 300 otrok v stiski.

 

Letos bo Miha Deželak svojo dobrodelno kolesarsko turo pričel v cilju kolesarskega maratona Junaki vinogradov, torej pred Kletjo Brda okoli 15.00 ure. V soboto, 3.6. 2017 bodo tako tudi udeleženci in obiskovalci maratona lahko pripomogli k zbiranju dobrodelnih sredstev. 

 

Dobrodelna prodajna akcija pa se bo nadaljevala celoten čas Mihovega kolesarjenja, in sicer do 9.6. v vseh vinotekah Kleti Brda. Klet bo namreč od vsake prodane buteljke rebule v tem času dobrodelni akciji namenila 1 €.  Tako da vabljeni k nakupu rebule, ki smo ji predani že 60 let!

Objavljeno dne 1. 6. 2017 v kategoriji: ,

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.