• en
  • sl
  • it

Linija Krasno z novo podobo in novimi vini

V Kleti Brda smo grafično osvežili in razširili nabor vin v gastronomski liniji Krasno. Poleg zvrsti Krasno belo in Krasno rdeče bodo odslej linijo sestavljala še sortna vina Krasno rebula, Krasno merlot in Krasno pinot noir.

Grafična podoba
Nova podoba odraža konfiguracijo in specifike briškega terroir-ja: prikazati smo želeli fragmentirane parcele, kjer nam pestre mikro klimatske razmere na briških gričih omogočajo, da spoštujemo potrebe vsake sorte posebej. Naš namen je bil, da s pikčastimi linijami nakažemo briške terase, vklesane v opočnate strmine, na katerih pridelujemo vina z mineralnim karakterjem. Etiketa nudi tudi tipalno izkušnjo, kar sovpada z najnovejšimi oblikovalskimi trendi v svetu vina.

Vina Krasno
Krasno belo in Krasno rdeče smo leta 2013 ustvarili za gastronomijo, saj ti dve zvrsti lahko zaradi bogate strukture in svežega aromatskega profila spremljata širok spekter kulinarike. Dodali smo jima strukturirano rebulo, ki zori v velikih hrastovih sodih; je intenzivno, a še vedno sveže vino, namenjeno spremljavi predvsem zahtevnejših ribjih jedi. Merlot Krasno je bogato vino globoko rdeče barve, s široko pahljačo sadnih zaznav v aromi. Je polnega telesa, premore mehko teksturo in prijetno dolg in topel odhod. Priporočamo ga k jedem iz rdečega mesa in zrelim sirom. Krasno pinot noir pa odlikujejo zelo lepo izraženi tanini. Vino je prijetno mehko, polnega telesa, s toplim zatonom. Odlično spremlja specialitete, kot so gosje prsi, tuna na žaru, rižote z gobami ali dimljen losos.

Verjamemo, da bo pravi gurman ob obisku boljše restavracije med vini Krasno našel pravo zase, kakor tudi da ga bodo spričo sporočila, ki ga prinaša linija Krasno, znali lepo interpretirati tudi vešči gostinci. Takšnega vinogradništva, ki je sonaravno, kjer veliko večino opravil zaradi strmih naklonov opravimo ročno, kjer ne namakamo, ampak izhajamo iz naravnih danosti, je v Evropi le 0,5%. Zato so naša vina avtentična in neposredna. V vsakem požirku je zaslutiti prizadevanja družin, povezanih v Klet Brda, ki spoštujoč naravne cikle pridelajo grozdje najboljše kakovosti.

In naj spomnimo, od kod ime?

Z linijo Krasno smo se v Kleti Brda poklonili višje ležeči briški vasici, kjer so vinogradniške lege še posebej strme, a dajejo veličastna vina.

Objavljeno dne 18. 6. 2018 v kategoriji: ,

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.