• en
  • sl
  • it

Kolesarski maraton junaki vinogradov – za Male viteze

Maraton Junaki vinogradov, ki je v soboto 2.6.2018 iz Ljubljane na briške češnje pripeljal 960 kolesarjev, je tudi letos imel dobrodelno vsebino. Med udeleženci je namreč kolesaril Bogomir Dolenc, nosilec iniciative 42 maratonov v 42 dneh, v okviru katere se zbirajo sredstva za ustanovo Mali vitez. Organizator tradicionalnega športno rekreativnega dogodka – Klet Brda – je tako od vsakega udeleženca maratona namenil 1 € , torej skupno 960 € za pomoč ljudem, ki so v otroštvu preboleli raka.

Pot rekreativnega maratona je dolga 108km – s pričetkom ob 8.30 v  Ljubljani in vodi skozi Vrhniko, Logatec, čez Črni vrh. Postanek je v Ajdovščini pri Fructalu, nato pa kolesarji nadaljujejo proti Novi Gorici, čez Sabotin v Brda, kjer se maraton zaključi v Kleti Brda, na Dobrovem, ob 13.30.

V cilju so nagradili najštevilčnejše klube. Letos so si pokale prislužili klubi Omega Air z 61 udeleženci, KD Brda s 50 udeleženci, Dvig Vrhnika s 23 in T2 z 18 kolesarji. Najmlajši kolesar je bil star 10 let, najstarejši pa 75. Nagradili so tudi najštevilčnejšo družino kolesarjev – to je bila družina Gorjup s 4 člani. Na maratonu je letos sodelovala tudi skupina kolesarjev iz Belgije.

Klet Brda sodeluje tudi na briških Dnevih odprtih kleti – svoja vrata bo za obiskovalce odprla v nedeljo, 3.6.2018. Istega dne se bo odvijal tudi Pohod od češnje do češnje, ki ga organizira Planinsko društvo Brda in ima start in cilj v Kleti Brda.

Objavljeno dne 2. 6. 2018 v kategoriji: ,

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.