• en
  • sl
  • it

Giro d’Italia

Veselimo se, da bo po 20 letih največji italijanski športni dogodek, Giro d’Italia ponovno potekal tudi skozi Goriška brda. Letos bo skupno 104. izvedba dirke po Italiji, ki se je pričela 8. maja v Milanu in se bo zaključila 30. maja v Torinu.

Kolesarska karavana bo mejo prečkala v Vipolžah, se povzpela v Cerovo, nadaljevala skozi Hum, Kojsko, Gonjače, Šmartno, Dobrovo, Medano in se na Plešivem vrnila v Italijo, proti Krminu. Kolesarji prevozijo še enkrat omenjen krog, v tretje pa bodo na Humu zavili desno, v Števerjan.

POZOR, približno 2,5 ure pred tekmovalci bo skozi Vipolže, Cerovo in potem proti Števerjanu peljal ’’e-giro’’, karavana z električnimi kolesi.

ZAPORA CESTE – obvestilo_obiskovalci

Potrebna bo popolna zapora, ki bo trajala od 12.30 do predvidoma 17.30, zato prečkanje trase oziroma vožnja po njej v tem času ne bo mogoča. To pomeni, da so tudi vasi znotraj trase v tem času nedostopne: Biljana, Ceglo, Kozana, Snežatno in Vipolže.

V času zapore bo promet skozi Brda potekal po obvozu: Solkan-Plave-Vrhovlje-Višnjevik-Drnovk-Neblo.

PARKIRIŠČE – obvestilo_obiskovalci_zemljevid

Parkirišča bodo na voljo med 10.00 do najkasneje 12.15. Avtomobile lahko parkirate na ravnini med vasema Dobrovo in Vipolže, obiskovalce z avtodomom pa bodo redarji usmerili na parkirišče pod gasilskim domom na Dobrovem oziroma na parkirišče NK Brda v Vipolžah. Teh parkirišč ne bo mogoče zapustiti pred odprtjem zapore, in sicer, do predvidoma 17.30.

V Kleti Brda bo prav tako na voljo nekaj parkirnih prostorov, se pa bodo parkirišča zagotovo hitro napolnila.

KOLESARJI:

PREDSKUPINA, VIP KOLESARJI: VIP ekipa pride v Vipolže ob 13.20. in zapusti Brda ob 13.40. (VIP ekipo sestavljajo tudi trije slovenski predstavnik: Ana Bucik (alpska smučarka); Alen Kobilica (maneken) in Damir Skomina (nogometni sodnik)).

KOLESARJI oz. PRIHOD ETAPE v Brda (v Vipolže) ob 15.07.  Kolesarji zapustijo Brda na mejnem prehodu Hum ob 17.04.

Nekaj zanimivih lokacij za ogled kolesarskega spektakla, ki smo jih pomagali urediti za vas:

  1. CEROVO – neposredno ob glavni cesti, kjer kolesarje čakajo najbolj strmi deli trase (nekateri tudi z kar 25% naklonom). In zaporo ceste, ki bo od predvidoma od 12.30 – 17.30. Tako, da boste na lokaciji cel čas kolesarske tekme. Kolesarji bodo šli 3x mimo te lokacije.
  2. Nad krožiščem v Gonjačah, kjer je zelo lep pogled, saj boste kolesarje spremljali od Kojskega pa do krožišča. Boste pa do te lokacije lahko dostopali po stranskih cestah.
  3. Grad Dobrovo, ki je prav tako neposredno od progi in 5 minut peš od Kleti Brda.

 

V Kleti Brda bo odprta vinoteka, na voljo vam bo tudi običajna ponudba.
V Gradu Dobrovo pa z 23. majem ponovno odpiramo vrata vinoteke DOM Rebule.

Se vidimo v nedeljo, 23. maja, ko bomo življenja napolnili z novimi športnimi doživetji!

 

P.S. Nikakor pa ne smemo pozabiti, da moramo vedno upoštevati priporočila NIJZS-ja!

Objavljeno dne 19. 5. 2021 v kategoriji: , ,

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.