• en
  • sl
  • it

Fritzz – prvi slovenski aperitiv

Ritual aperitiva

Ritual aperitiva je s svetovnih trendovskih središč pljusknil tudi k nam. Vinska klet »Goriska Brda« je zato »pripravila” prvi slovenski aperitiv – Fritzz. To je pijača na osnovi Peneče rebule, grenčice z aromo rdeče pomaranče in mediteranskih zelišč, ki ima nižjo vsebnost alkohola (Alk: 7.5% vol). Kdor se sreča z njim, je navdušen. Pri vsem tem pa ne gre le za pijačo, temveč za pravi obred.

Ritual aperitiva v različnih kulturah
V anglosaškem svetu se je aperitiv razvil predvsem kot »after work« pijača. V Italiji je aperitiv postal pravo družbeno gibanje – sinonim za sproščeno preživljanje prostega časa s kolegi in spoznavanje novih ljudi. Formula predvideva, da gost za ceno pijače dobi tudi različne prigrizke. Na severovzhodu Italije aperitivu rečejo kar “Spritz”, kar izhaja iz habsburške tradicije. Tudi v Franciji je “aperitif” priložnost za srečanje s prijatelji in družino, ki je manj formalen od večerje.

Ritual aperitiva v Sloveniji

Aperitiv ima pri nas, kot v severovzhodni Italiji, svoje zametke v pijači »spritz« . Prav zato prvi slovenski aperitiv – Fritzz – opisuje tudi slogan »moj špric«. Je naš, neposreden in dostopen. Peneča rebula, kultna penina iz Goriških brd, mu daje domačnost, pomarančna grenčica pa privlačno barvo in monden okus. Postrežemo ga z nekaj kockami ledu in rezino pomaranče. Fritzz ni vezan na druženje ob hrani, temveč na družbo prijateljev.
Fritzz – 2 okusa!

vkgb-14

Fritzz smo pripravili kot aperitiv z okusom rdeče pomaranče, nato pa še z okusom bezeg in limeta, ki je trendovska kombinacija, ki bo popestrila poletne zabave ali vnesla pljusk svežine v vaše najljubše trenutke pod senčnikom na žgočem soncu.

Fritzz je slovenski odgovor na svetovne trende, ki ustreza modernemu življenjskemu slogu. Ta zahteva preproste, pozitivne rešitve za razumljivo ceno. Navsezadnje, kaj je še lepšega od sprostitve s prijatelji ob sončnem zahodu s kozarčkom aperitiva in hrustljavimi prigrizki?

Kako se bo ritual aperitiva razvijal pri nas? Spremljajte nas na spletu in drugod. Pa na Fritzz!

Objavljeno dne 28. 10. 2015 v kategoriji:

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.