• en
  • sl
  • it

Doživi Brda s kolesom

Gonjače – Šmartno – Kozana – Vipolže – Medana – Dobrovo

Lokalni vodnik pričaka skupino v Solkanu pri Novi Gorici in skupaj se po osimski cesti zapeljemo v Brda, eno najbolj slikovitih pokrajin z bogato kulturno in naravno dediščino. Pot nas bo peljala skozi vasi Podsabotin, Hum in Kojsko do Gonjač, kjer bo na razglednem stolpu naš prvi postanek. 23 m visok stolp nam ponuja veličasten pogled na pravljično pokrajino, ki seže do morja in Alp. Peš se mimo vinogradov spustimo v Šmartno, to je čarobna srednjeveška vasica z obzidjem. Sprehodili se bomo po ozkih ulicah in obiskali mogočno baročno cerkev sv. Martina, ki se ponaša s poslikavami Toneta Kralja ter Briško hišo v kateri je na ogled arhitekturna razstava Brda skozi čas. Od tu naprej se z električnimi kolesi zapeljemo mimo Kozane, vasi, kjer je za zvonik na cerkvi sv. Hieronima osnutek prispeval arhitekt Jože Plečnik. Pot nas zapelje do bližnje vasi Vipolže, kjer nas bo očaral stari gradič iz 11. stoletja. Nekoč je bil grad reprezentančna vila in lovski dvorec goriških grofov, danes na novo obnovljena Vila Vipolže, kulturni in kongresni center z vinoteko in kavarno. S kolesi se iz Vipolž povzpnemo čez Plešivo v Medano, rojstni kraj Alojza Gradnika. Po želji skupine ogled pesnikove spominske sobe. Nato v gostilni pojemo domačo joto in se čez Kozlink zapeljemo na Dobrovo do največje slovenske vinske kleti Vinska klet Goriška Brda. Tu nas bodo junaki vinogradov popeljali v svet vin. Ogledali si bomo klet in degustirali briška vina s prigrizki. Kolesa oddamo pri Gradu Dobrovo, sledi pozno kosilo.

Okviren itinerarij:

09:00 – Solkan
09:20 – 09:50 Gonjače, razgledni stolp
10:10 – 11:10 Šmartno, ogled in najem koles
11:10 – 12:30 Kozana – Vipolže – Plešivo – Medana (kolesarjenje)
12:30 – 13:30 Malica
13:30 – 14:00 Medana – Kozlink – Štaloni – Dobrovo(kolesarjenje)
14:00 – 15:30 Vinska Klet Goriška Brda, Dobrovo, ogled in degustacija
15:50 Pozno kosilo na turistični kmetiji

Cena: 79 € na osebo z DDV-jem vključuje vse oglede z vstopninami po programu, najem koles, malico, pokušino vin, kosilo, vodenje in organizacijo izleta.

Vse cene so informativne in preračunane za skupino 20 ljudi. Minimalno število udeležencev za izvedbo izleta je 10 ljudi. Vsak izlet lahko tudi prilagodimo vašim željam. Za ponudbo in več informacij smo vam na voljo na spodnjih kontaktih.

Boris Leskovar
Vodja turističnih storitev

Tel: +386 5 33 10 144

M: +386(0)40 540 895
E-mail: boris.leskovar@klet-brda.si


Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.