• en
  • sl
  • it

Dolgoletna konsistentna kakovost se meri v zlatu in srebru

V Gornji Radgoni za 14 vin prejeli 14 medalj, med njimi 12 zlatih

Znani so rezultati 45. odprtega državnega ocenjevanja vina Vino Slovenija. Letos je ocenjevanje v Gornji Radgoni potekalo med 15. in 18. julijem, strokovna komisija pa je ocenjevala 599 vzorcev vin iz petih držav. Klet Brda je s svojim zavidljivim izkupičkom dvanajst zlatih in dveh srebrnih medalj izmed štirinajstih na ocenjevanje prijavljenih vzorcev ponovno potrdila, da konsistentna kakovost vin ne dovoljuje kompromisov pri pridelavi, kar je eden glavnih adutov Kleti Brda. Zlata odličja so letos prejela vina blagovnih znamk Quercus, Krasno in Bagueri.

 

Letos na mednarodnih ocenjevanjih prejeli kar 29 medalj

Prodaji na tujih trgih pa bodo v pomoč medalje z mednarodnih ocenjevanj, na katerih Klet Brda sodeluje s svojimi vini in za katere je letos prejela že 29 zlatih in srebrnih medalj. Po lanskem uspehu rebule Bagueri 2013, ki je prejela platinasto medaljo na ocenjevanju Decanter Wine Awards, letos še posebej izstopa velika zlata medalja za merlot Bagueri 2015 na belgijskem ocenjevanju Concours Mondial de Bruxelles. Na italijanskem medanarodnem ocenjevanju vin herojskega vinogradništva, Mondial de vins extrêmes, pa sta zlato prejela sauvignon blanc Bagueri 2015 in pikolit 2015. Na pobudo kupcev na rastočih trgih Kitajske in Japonske so tudi letos vzorce svojih vin poslali na ocenjevanji Japan Wine Challenge in Decanter Asia, ki bosta potekali v kratkem in tudi tam se nadejajo podobnih uspehov.

 

Ključna je konsistenca

Vsaka medalja je zgodba zase, pri mednarodnem trženju pa največ odtehta konsistentna kakovost, kar pomeni, da vina ne nihajo v kakovosti in si zato vsako leto prislužijo medalje na zahtevnih mednarodnih ocenjevanjih. Vrhunska in konsistentna kakovost vin iz Kleti Brda je rezultat sprva izjemnega področja Brd, ki se v svetu uvršča med najboljša področja za pridelavo vin, ter zavezanosti kleti k vrhunski kakovosti vse od vinograda do vina v steklenici. Vsaka steklenica je rezultat skrbnega dela članov Kleti Brda v svojih družinskih vinogradih in enološko izurjene ekipe največje slovenske pridelovalke in izvoznice slovenskih vin.

 

Nagrajena vina:

Pikolit 2015 – zlata medalja

Chardonnay Bagueri 2015 – zlata medalja

Sivi pinot Bagueri 2017 – zlata medalja

Rebula Bagueri 2016 – zlata medalja

Sauvignon blanc Bagueri 2017 – zlata medalja

Cabernet sauvignon Bagueri 2015 – zlata medalja

Krasno belo 2018 – zlata medalja

Krasno rdeče 2017 – zlata medalja

Krasno merlot 2017 – zlata medalja

Sauvignonasse Quercus 2018 – zlata medalja

Rebula Quercus 2018 – srebrna medalja

 

Objavljeno dne 26. 7. 2019 v kategoriji: ,

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.