• en
  • sl
  • it

Direktor Silvan Peršolja – prejemnik nagrade za posebne gospodarske dosežke

Z velikim veseljem in ponosom sporočamo, da je naš direktor Silvan Peršolja, letošnji dobitnik nagrade časnika Finance za posebne gospodarske dosežke 2020.

V obrazložitvi ob podelitvi nagrade so zapisali: »Silvana Peršoljo, prvega slovenskega vinskega poslovneža, najbolj odlikuje njegova transparentna in poštena beseda, s katero vselej uspešno reši nasprotje interesov med lastniki zadruge, ki so hkrati tudi njeni dobavitelji. Je vizionarski umetnik v postavljanju različnih interesov na skupni imenovalec in v tem je svetel zgled slovenskim poslovnežem, pa tudi slovenski politiki bi se lahko od njega naučili marsikaj. Znajde se tudi v zdajšnji virusni krizi, celotna dejavnost je precej prizadeta. Ko bo koronakrize konec, bo Silvan Peršolja še naprej igral zelo pomembno vlogo v slovenskih vinskih zgodbah in še marsikateri utrl pot v svet.«

Že 22 let je prvi človek briške vinske zadružne kleti. Klet Brda ima sto zaposlenih, v zadnjih letih ustvari dobrih 14 milijonov evrov prihodka in pol milijona dobička. Glavni izvozni trgi so ZDA, Italija, Velika Britanija in Kitajska, kjer ustvari skoraj polovico prihodkov od prodaje.

»Med slovenskimi vinarji je kar nekaj pozitivno usmerjenih, poslovno naprednih in odličnih poslovnežev, nanje smo zelo ponosni, a vloga Silvana Peršolje in zadruge, ki jo vodi, je tudi to, da sta vsem njim hrbtenica. Namreč: Klet Brda je največji slovenski vinski proizvajalec in tudi izvoznik. Gre za tehnološko napredno podjetje, ki je iz socialistične zraslo v sodobno zadrugo,« so še zapisali v obrazložitvi.

Iskrene čestitke!

Objavljeno dne 13. 11. 2020 v kategoriji:

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.