• en
  • sl
  • it

Devet medalj na Poljskem za Klet Brda

Kar osem vin Kleti Brda je bilo zlatih na najpomembnejšem poljskem vinskem ocenjevanju Galicja Vitis. Na tekmovanju International Rosé Championship, ki je prav tako potekalo na Poljskem, pa so penino Bagueri Rosé odlikovali s srebrom. Klet Brda je nagrade prejela za vina različnih slogov – od suhih, svežih vin do zrelejših vin, šolanih v hrastu – in tako pokazala odličnost v vseh kategorijah.

NAGRADE

Chardonnay Bagueri superior 2012 – šampion v kategoriji suhih belih vin

Sauvignon blanc Quercus 2016 – zlata medalja

Sivi pinot Quercus 2016 – zlata medalja

Merlot Quercus 2015 – zlata medalja

Cabernet sauvignon Quercus 2015 – zlata medalja

Rebula Bagueri superior 2013 – zlata medalja

Cabernet sauvignon Bagueri superior 2013 – zlata medalja

Merlot Bagueri superior 2013 – zlata medalja

Bagueri Rosé – srebrna medalja

Klet Brda izvaža na Poljsko od leta 2013 in vse od začetka beleži dvomestno letno rast izvoza v to državo, ki ima velik potencial. Potrošnja vina na prebivalca je sicer le 2,1 litra letno (evropsko letno povprečje znaša 23,9 litra na prebivalca), vendar je od leta 2011 mogoče zaznati izrazit trend rasti – skoraj 0,7 % letno. Gre za trg, ki se dobro razvija in ima veliko željo po znanju o vinu. Poljska je med drugim največja vzhodnoevropska uvoznica vina.

Pozitivni rezultati Kleti Brda na Poljskem so plod dobrih ocen vinskih kritikov, pa tudi obiskov poljskih distributerjev v Brdih, kjer se prvoosebno srečajo s Slovenijo kot vinsko deželo in jo vzljubijo.

Objavljeno dne 27. 6. 2017 v kategoriji: ,

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.