• en
  • sl
  • it

Cabernet sauvignon quercus – šmapion za najbolje prodajano buteljko

Na ocenjevanju Vino Slovenija 2016  v Gornji Radgoni podelijo le 12 šampionskih nazivov in samo eden od njih pripade  rdečemu vinu, mlajšemu od treh let. Letos Klet Brda predstavlja  takšnega  šampiona. To je cabernet sauvignon Quercus 2014, ki sodi med najbolj prodajana buteljčna vina v Sloveniji. Na letošnjem ocenjevanju pa je poleg šampionskega naziva Klet Brda prejela še pet srebrnih in pet zlatih medalj, med katerimi celo eno veliko zlato medaljo za Chardonnay Bagueri 2012.

Klet Brda je že dolgo sinonim za kakovost, kar pričajo vsakoletne medalje, ki jih za svoja vina prejemamo na številnih mednarodnih ocenjevanjih. Poslanstvo Kleti Brda ni zgolj pridelovati vina v najvišjih segmentih, temveč si prizadevamo, da bi bila vina vrhunske kakovosti lahko dostopna vsem, ki se zavedajo, da če plačajo le malo več, pri naših vinih dobijo veliko več. Dokaz za to neizpodbitno dejstvo je linija QUERCUS. Dati ljubitelju vina kar največ za njegov denar, je ključno vodilo Kleti Brda, ki mu v zadnjem desetletju zvesto sledijo tako naši vinogradniki kot enologi. Skozi paleto vin Quercus vin pa se ta prizadevanja najlepše izrazijo.

Gre za linijo vin, ki prepričajo s kakovostjo, sveže sadno in intenzivno aromo ter prijazno polnostjo. Vina Quercus ne rabijo dodatne razlage, ker se posamezniku sama razkrijejo. Zato z njimi, kot pravimo, nikoli ne zgrešiš, tudi če nisi ravno poznavalec. Naj gre za kosilo, večerjo, romantično srečanje ali za darilo, izbira bo vedno prava. To so ugotovili slovenski kupci, ki med številnimi blagovnimi znamkami radi posežejo prav po vinih Quercus. In tokrat je izbiro pivcev potrdila in nagradila še strokovna javnost.

Zakaj smo pri šestih evrih za buteljko sposobni ponuditi šampionsko vino? Ker v Kleti Brda dokončno rušimo stereotip, da je za dobro vino potrebno globoko seči v denarnico. Vino je del slovenske tradicije in kulture, v zmernih količinah pa tudi primerna spremljava k dnevnemu obroku, zato naj bo tudi cenovno dostopno. V  Kleti Brda tako dajemo, kar obljubljamo, in ponosni smo, da je tako.

Grozdje za vina Quercus prihaja iz izbranih briških leg, s posebno pozornostjo pa jih obdeluje okoli 200 briških družin, torej polovica članstva briške zadruge s skoraj šestdesetletno tradicijo. Zadružništvo kot poslovni model postaja v časih, ko je težnja k solidarnosti in trajnostni naravnanosti podjetij, čedalje bolj aktualno.   Omogoča ohranjanje kulturne krajine, prenos tradicionalnih vrednost iz roda v rod, zagotavljanje kakovosti po primerni ceni, kar vse vodi k zadovoljstvu kupcev. Da je temu tako, dokazuje trajnostno naravnana rast prodaje vin v Kleti Brda tako na domačih kot na tujih trgih, kamor prodamo že več kot 40 odstotkov letne pridelave stekleničenega vina.

Objavljeno dne 1. 8. 2016 v kategoriji: ,

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.