• en
  • sl
  • it

Bagueri Cabernet Sauvignon 2016 ŠAMPION v Gornji Radgoni

Znani so rezultati 46. ocenjevanja Vino Slovenija Gornja Radgona. Letos je ocenjevanje potekalo med 13. in 16. julijem v Gornji Radgoni.

Klet Brda je s svojim zavidljivim izkupičkom 3 velikih zlatih, 6 zlatih in 10 srebrnih medalj (izmed dvajsetih na ocenjevanje prijavljenih vzorcev) ponovno potrdila konsistentno kakovost svojih vin. Največji uspeh je na letošnjem ocenjevanju zagotovo šampionski naziv za Bagueri Cabernet Sauvignon 2016, ki je ta najvišji naziv prejel z 92,6 točami. Zmagovalno skupino najvišje ocenjenih dopolnjujejo še Bagueri Chardonnay in Bagueri Rebula ter Quercus Sauvignon Blanc, ki so prejeli veliko zlato medaljo. Bagueri Merlot je prejel zlato medaljo in tako so od štirih prijavljenih vin iz linije Bagueri vsa štiri prejela najvišja odličja, kar ponovno potrjuje njihovo vrhunsko kakovost, saj linija Bagueri vsako leto na domačih in tujih vinskih ocenjevanjih prejme največ medalj. Vina Quercus so prejela 2 zlati medalji za Cabernet Sauvignon in Rebulo ter 3 srebrne medalje za Sivi Pinot, Merlot in Chardonnay. Prav tako so bila z zlatimi medaljami nagrajena vina iz linije Krasno, in sicer s 3 zlatimi medaljami za Rebulo, Modri Pinot in Belo zvrst, Syrah pa je prejel srebro.   

Ocenjevalce v Gornji Radgoni je Bagueri Cabernet Sauvignon 2016 prepričal s svojo globoko rubinasto rdečo barvo z vijoličnimi odsevi, poudarjeno aromo po črnem ribezu, slivovi armeladi, kakavu, čokoladi ter žametnim in polnim okusom, s sladkimi tanini, ki z vaniljevo aromo tvorijo izredno harmonično in kompleksno vino. Grozdje za Bagueri Cabernet Sauvignon 2016 je bilo potrgano ročno na terasastih vinogradih z JZ in JV izpostavitvijo. Fermentacija je potekala v francoskih barrique sodčkih in v velikih hrastovih sodih. Vino je nadalje zorelo 80% v francoskih barrique sodčkih in 20% v velikih hrastovih sodih vsaj 24 mesecev.

Letos večina mednarodnih ocenjevanj prestavljenih

Leto 2020 si bomo vinarji zapomnili tudi po odpovedanih vinskih sejmih v Veroni in Düsseldorfu ter prestavljenih praktično vseh večjih ocenjevanjih. V začetku leta je bilo na srečo izpeljanih nekaj ocenjevanj, kjer so naša vina prejela lepe nagrade. Na Sommelier Wine Awards (Velika Britanija) je Quercus Rebula 2019 prejela bronasto medaljo, Querus Cabernet Merlot 2018 pa zlato. Na Chardonnay du Monde (Francija) pa je Quercus Chardonnay 2019 prejel srebrno medaljo na kar smo zelo ponosni.

 

Nagrajena vina: 

Bagueri Cabernet Sauvignon 2016 – šampion

Bagueri Chardonnay 2016 – velika zlata medalja

Bagueri Rebula 2017 – velika zlata medalja

Quercus Sauvignon 2019 – velika zlata medalja

Bagueri Merlot 2016 – zlata medalja

Quercus Cabernet Sauvignon 2019 – zlata medalja

Quercus Rebula 2019 – zlata medalja

Krasno Rebula 2018 – zlata medalja

Krasno Modri Pinot 2018 – zlata medalja

Krasno Belo 2019 – zlata medalja

Quercus Sivi Pinot 2019 – srebrna medalja

Quercus Merlot 2018 – srebrna medalja

Quercus Chardonnay 2019 – srebrna medalja

Krasno Syrah 2015 – srebrna medalja

 

 

Objavljeno dne 23. 7. 2020 v kategoriji: , ,

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.