• en
  • sl
  • it

886 kolesarjev na maratonu Junaki vinogradov

Kolesarskega maratona Junaki vinogradov iz Ljubljane v Brda se je udeležilo 886 kolesarjev. Maraton rekreativnega značaja, v preteklosti znan kot maraton češenj, je tako tudi letos upravičil pričakovanja, in se uvrstil med najbolj priljubljene tovrstne prireditve v Sloveniji.

 

Ob 8.30 so kolesarji krenili iz Ljubljane na 108km dolgo pot v Brda. Postanek v Ajdovščini je služil za malico in regeneracijo, da so maratonci uspešno zmogli sabotinski klanec in nato briške vzpetine.

Na cilju, v Kleti Brda, so nato podelili medalje najštevilčnejšim klubom. Prvo mesto sta si z več kot 60 kolesarji delila lanskoletni zmagovalec Omega Air in domači klub KD Brda, tretje mesto pa je pripadlo klubu Dvig z 20 člani.  Pokal sta dobila še skupina Niko Jeraj s.p. in klub Kurusao z 11 in 12 kolesarji.

Dama z največ pomladmi na maratonu je tudi tokrat bila Anica Blažič iz KD Brda, kar pet pa je bilo udeležencev, rojenih leta 1940, ki so si prislužili naziv »najstarejši kolesar«. Nagradili so tudi družino Rožič in najmlajšega kolesarja, 13-letnega Matica Stibilja. Tudi tokrat je bila udeležba mednarodna, na maratonu so namreč sodelovali kolesarji iz Italije in Velike Britanije ter Pavel Plut iz Kanade.

Objavljeno dne 6. 6. 2016 v kategoriji: ,

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.