• en
  • sl
  • it

KAR 16 MEDALJ ZA 11 VIN IZ LINIJE QUERCUS

Prav vsa vina iz linije Quercus so na različnih domačih in mednarodnih ocenjevanjih dobila medalje. Z dodeljenimi nagradam so tudi komisije strokovnjakov po svetu potrdile to, kar kupci že dolgo vedo: Blagovna znamka svežih vin Quercus je sinonim za vrhunsko kakovost po dostopni ceni.

Medalje za Quercuse

Vino ocenjevanje nagrada
Chardonnay quercus 2016 Chardonnay du monde, Francija srebrna medalja
Sauvignon blanc quercus 2016 Concours mondial bruxelles, Belgija srebrna medalja
Galicja Vitis, Poljska zlata medalja
Vino Ljubljana, Slovenija srebrna medalja
Sauvignonasse Quercus 2016 Concours mondial bruxelles, Belgija srebrna medalja
Vino Slovenija Gornja Radgona zlata medalja
Sivi pinot quecrsu 2016 Galicja vitis, Poljska zlata medalja
Merlot Quercus 2015 Galicja vitis, Poljska zlata medalja
Vino Slovenija Gornja Radgona srebrna medalja
Cabernet suavignon quercus 2015 Galicja vitis, Poljska zlata medalja
Vino Slovenija Gornja Radgona zlata medalja
Beli pinot Quercus 2016 Vino Slovenija Gornja Radgona srebrna medalja
Rose Quercus 2016 Vino Slovenija Gornja Radgona srebrna medalja
Muškat Verduc Quercus 2016 Vino Slovenija Gornja Radgona srebrna medalja
Rebula Quercus 2016 Vino Slovenija Gornja Radgona srebrna medalja
Modri pinot Quercus 2016 Vino Slovenija Gornja Radgona srebrna medalja

 

Izvor vin quercus

Grozdje za vina iz linije quercus je zorelo na trtah, ki jih briške družine negujejo po načelih sonaravnega kmetovanja. Vinogradi  so namreč vključeni v sistem integrirane pridelave. Terasaste lege na strmih gričih so načrtovane posajene z različnimi sortami na takšen način, da vsaka lahko najbolje izrazi svoj potencial. Zato so aromatski profili vin sortnih vin quercus medsebojno različni, s čimer je mogoče zadovoljiti različne potrebe kupcev.  Ta vina pa imajo eno skupno značilnost, in sicer briško mineralnost, saj trte rastejo na značilni briški zemlji, opoki.

Bela vina Quercus

Bela vina so fermentirala pri kontrolirani temperaturi 14-15˚C v posodah iz nerjavečega jekla. Pri večini sort so enologi izvedli še postopeka, imenovana »sur lie« in »battonage«,  kar pomeni, da so vina s pomočjo nežnega mešanja homogeno ostala v stiku s selekcioniranimi kvasovkami. Bela vina quercus so tako še dodatno pridobila na strukturi. Ni naključje da so vsa bela vina Kleti Brda tudi dobitniki priznanja »Best Buy«.

Rdeča vina Quercus

Rdeča vina Quercus so prav tako fermentirala in zorela v posodah iz nerjavečega jekla, deloma pa tudi v selekcioniranih barrique sodčkih, s čimer so se tanini še dodatno omehčali. Vina so ohranila značilno sortno noto, obenem pa so pridobila na mehkobi. Cabernet sauvignon quercus je že vrsto let najbolje prodajano buteljčno rdeče vino v Sloveniji.

Pot do medalje

Vina se ocenjujejo po 100-točkovni mednarodno uveljavljeni metodi. Ocenjuje jih več komisij, od katerih vsako sestavlja najmanj 5 strokovnjakov, znanih degustatorjev ali vinskih poznavalcev. Ocenjevanje je tiho in anonimno. Strokovnjaki ocenjujejo vina znotraj posamezne kategorije (npr. bela suha mirna vina, peneča vina ipd.).

Objavljeno dne 12. 9. 2017 v kategoriji:

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.