• en
  • sl
  • it

V Franciji dvakrat zlato in dvakrat srebro za Klet Brda

 

Klet Brda je na enem najpomembnejših vinskih ocenjevanj na svetu, VINALIES INTERNATIONALES v Parizu, prejela zlato medaljo za Rebulo Bagueri Superior 2013 in srebrno za Sauvignon blanc Bagueri superior 2013. Najvišja odličja prihajajo še s svetovnega ocenjevanja Chardonnayev, prav tako v Franciji, kjer je Chardonnay Bagueri 2012 dobitnik zlate medalje, Chardonnay Quercus pa srebrne.

Poznavalci vse bolj enačijo terroir Goriških Brd z rebulo. Gre za sorto, ki v svetu postaja vse bolj priljubljena in prepoznavna. Zlata medalja na VINALIES INTERNATIONALES za Rebulo Bagueri Superior je pomemben adut pri komunikaciji izvora vina. »Rebula je sorta, ki je doma v Brdih in prav na strmih obronkih daje najboljše rezultate«, pravi Ribolica.

Za razliko od Rebule pa je sauvignon med najpogostejšimi sortami v svetu. Na VINALIES INTERNATIONALES so vinu sauvignon blanc bagueri superior 2013 prisodili srebrno medaljo. Skrben izbor leg, natančno delo v vinogradu in  izvirna interpretacija v kleti so sauvignon iz Kleti Brda pripeljali v sam svetovni vrh – in sicer v kategoriji, kjer je svetovna konkurenca še posebej izrazita.

 

Medalje so posledica premišljenih odločitev. Pri Chardonnayu Bagueri, dobitniku zlate medalje na CHARDONNAY DU MONDE, je bila pot začrtana že v vinogradu, pravi Ribolica:

»Zdravo, sladko , izbrano grozdje je že na trti nakazovalo, da se nam obeta izjemen letnik. Razvoj v barikih je to samo potrjeval. Po treh letih zorenja smo ga stekleničili in ponudili trgu. S svojo uglajenostjo, mineralnostjo in mehkobo je prepričal tudi strokovnjake«. Na CHARDONNAY DU MONDE pa so s srebrno medaljo nagradili tudi chardonnay 2016 iz linije svežih vin Quercus. Kupcu tako zagotavljajo najboljšo kakovost v vseh segmentih – naj ga naročajo v restavracijah ali izberejo na vinski polici v trgovini.

 

Objavljeno dne 4. 4. 2017 v kategoriji:

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: "Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!"

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.