• en
  • sl
  • it

3. MasterClass Brda – Home of Rebula

Jutri se začenja ekskluzivni vinski dogodek, ki bo v Vili Vipolže potekal že tretje leto, in združuje vinarje iz slovenskega in italijanskega dela Brd. Med 27. in 29. avgustom bo fokus dogodka seveda rebula, briška avtohtona sorta, ki v zadnjih letih postaja vse bolj zanimiva in priznana v mednarodni vinski javnosti. K temu zagotovo pričajo številna najvišja mednarodna priznanja, ki jih rebule različnih pridelovalcev iz področja Brd prejmejo vsako leto.

Na letošnjem dogodku bomo gostili Caroline Gilby, Master of Wine, iz Velike Britanje, ki je priznana vinska strokovnjakinja specializirana za centralno in vzhodno Evropo. Predstavila bo potencial rebule kot avtohtone sorte, ki ima izjemno široko paleto interpretacij, na globalnem trgu. Poleg tega pa bo začrtala tudi možne strategije promocije rebule v svetu in trende potrošnje.

Skozi selekcijo rebul od letnika 2018 do 2011 nas bo na dogodku popeljal eden najbolj znanih italijanskih sommelierjev, Luca Gardini.

Klet Brda bo na dogodku sodelovala z rebulo Quercus 2018 in rebulo Bagueri Superior 2016.

 

Več si o dogodku in sodelujočih vinarjih lahko preberete tukaj. Dogajanje pa lahko spremljate preko Facebooka in Instagrama.

 

Objavljeno dne 26. 8. 2019 v kategoriji: ,

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.