• en
  • sl
  • it

24. Kolesarski maraton Junaki vinogradov

Kolesarski maraton Junaki vinogradov, v okviru katerega se vsako leto na briške češnje pripelje okrog 1000 kolesarjev, je potekal v soboto, 1. junija 2019. Organizator – Klet Brda – s tem dogodkom prispeva k dodatni prepoznavnosti Brd in Praznika češenj med kolesarskimi navdušenci in tudi širše. Letošnja prireditev je del športno – dobrodelnega projekta ultramaratonca Bogomirja Dolenca Okrog Slovenije 2019, ki je namenjen zbiranju sredstev za Ustanovo Mali vitez.

Pot rekreativnega maratona je dolga 108 kilometrov – s pričetkom ob 8.30 v  Ljubljani in vodi skozi Vrhniko, Logatec, čez Črni vrh. Postanek je v Ajdovščini pri Fructalu, nato pa kolesarji nadaljujejo z maratonom proti Novi Gorici, čez Sabotin v Brda, kjer se maraton zaključi na sedežu organizatorja, na Dobrovem, ob 13.30.

Maratona se je letos udeležilo 768 kolesarjev iz vse Slovenije.  Klet Brda na cilju posebej nagrajuje najstarejšega in najmlajšega udeleženca oz. udeleženko, najštevilčnejšo družino ter najštevilčnejše klube.

V okviru letošnjega kolesarskega maratona, ki je že 24. zapovrstjo, bo Klet Brda en evro od vsake prodane steklenice rebule v obdobju med 20.5. in 2.6. namenila projekt Okrog Slovenije 2019, ki ga organizira Bogomir Dolenc za ustanovo Mali vitez, ki skrbi za osebe, ki so se kot otroci se soočali z rakom.

 

Objavljeno dne 2. 6. 2019 v kategoriji: , ,

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.