close
Košarica
Your cart is empty

Potrebujete:
  • 1 kg moke tipa 00*
  • 30 g morske soli
  • 0,25 g suhega kvasa/0,65 g svežega kvasa**
  • 630 g vode sobne temperature (20°C) pozimi/ 630 g vode mrzle vode (10°C) poleti
  • večjo posodo za gnetenje
  • posodo s pokrovom, kjer bo testo fermentiralo
  • precizno tehtnico
GLOWEN TESTO ZA PIZZO

Postopek:

V posodo za gnetenje najprej vlijemo 630 g vode v kateri raztopimo sol. Ko se sol v celoti raztopi, dodamo kvas in mešamo, dokler se popolnoma ne raztopi. Kvasni mešanici počasi dodajamo moko, najprej polovico celotne količine. Ko se znebimo vseh grudic, ki so med mešanjem nastale, dodamo še preostalo polovico. Gnetemo tako dolgo, dokler zmes ni homogena (približno 15-20 min). Priporočamo gnetenje testa z rokami. Pustimo stati približno 20 min.

Celotno zmes razdelimo na približno 270-280 g hlebčke (pizza premera 30 cm), ki jih položimo v plastično posodo in jih pustimo fermentirati na sobni temperaturi (20-22°C) približno 24 ur.

*receptura je pripravljena z moko Verde

**receptura je pripravljena s suhim kvasom Caputo Lievito

Za pripravo testa si lahko ogledate tudi video na spodnji povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=8HDPHFAXZf4&t=1s

Nasveti:
• Količina vode je odvisna od vrste moke, ki jo uporabljate (različne moke sprejmejo različno količino vode).

• Za natančno odmerjanje vode, vodo tehtamo.

• Bodite pozorni pri uporabi kvasa, aktivno suhi in instant suhi kvas nista enaka!

• Za peko na nižjih temperaturah je potrebno dodati večjo količino vode.

• Testo fermentirajte na konstantni temperaturi, bodite pozorni, da ne prihaja do nihanja temperatur (če opazite, da je testo premalo fermentirano, ga lahko postavite v toplejši prostor ).

• Testo med fermentacijo opazujemo.

• Priporočamo gnetenje testa z rokami.

• Pri raztegovanju pizze uporabimo ostro moko, ki jo dobro stresemo s površine testa.

• Peč naj bo pred peko res dodobra segreta – če niste prepričani o temperaturi lahko pred prvo pizzo naredite manjši test s testom namazanim samo s paradižnikovo omako.

Ob pizzi priporočamo kozarec vina Quercus – katero sorto naši enologi priporočajo h kateri pizzi, pa boste odkrili s klikom na spodnjo povezavo.

ZMAGOVALNE KOMBINACIJE

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI