• en
  • sl
  • de
  • it
  • hr

Aussehen, Aroma und Geschmack

+

Videz: slamnato rumene barve z zlatimi odtenki.

Aroma: bela breskev, citrusi, na koncu med.

Okus: satenast, mehak in nežno kremast okus s popolno naravno harmonijo.

Der Sommelier empfiehlt

+

K hrani: kot slavnostni aperitiv, poda pa se tudi k sirom s plemenito plesnijo, predvsem k mazavi gorgonzoli in rokforju, ter k sveži bivolji mocareli.

Temperatura serviranja: 6–8 °C.

Potencial staranja: najboljše v letu, ko pride na trg, vendar v temnem prostoru do 2 leti.

Herstellungsmethode

+

Poreklo
Vinorodni okoliš Goriška brda
Oblika vinogradov: terase
Nadmorska višina: 80 – 200 m
Način vzgoje: enojni Guyot
Gostota sajenja: 4.000 – 5.000 trsov/ ha
Starost vinogradov: 10 – 25 let
Tip zemlje: fliš, lapor, peščenjak
Podnebje: submediteransko, mešanica toplega morskega zraka in vpliva hladnih alpskih vetrov

Grozdje
85 % rebula, 15 % chardonnay
Trgatev: izključno ročna

Fermentacija
100% v posodah iz nerjavečega jekla, T=14°C

Sekundarna Fermentacija
100 % v charmat tankih pri T=16˚C

Zorenje
100% v charmat tankih, 10 mesecev »sur lie«

Parameter

+
Jahrgang des Weins: 2013
Alkohol: 12% vol
Gesamtsäuregehalt: 7,2 g/l
pH: 3,26
Zuckerreste: 11,6 g/l

Altersbeschränkung


Die Website ist nur für Volljährige bestimmt. Mit dem Klick auf EINTRETEN bestätigen Sie, dass Sie volljährig in dem Land sind, wo Sie zu dieser Webseite zugreifen.

Eintreten

Ooops...

Sie verwenden eine nicht unterstützte Browser-Version.
Für die beste Erfahrung aktualisieren Sie bitte Ihren Browser oder verwenden alternative Optionen wie Mozilla Firefox oder Google Chrome.