close
Košarica
Your cart is empty

Kulinarično razvajanje z Baguerijem v Hiši Torkla

HIŠA Torkla

 

V izolskem zaledju, med vinogradi, je doma hiša Torkla, ki je dobitnica številnih kulinaričnih odličij (Michelin plate, Gault Millau, itd). Vrhunski krožniki, ki so sestavljeni iz skrbno izbranih visoko kakovostnih lokalnih sestavin, so prava mojstrovina izjemnega chefa Sebastijana Kovačiča, ki premišljeno poskrbi za vsak detajl na krožniku in ob njem, saj k jedem vedno ponudi izbrana  vrhunska vina. S Kletjo Brda sodeluje že tri leta in je ob 30.obletnici Baguerija za vas pripravil goveji file z račjimi jetri na popečeni polenti, ki ga je fantastično obogatil z merlotom Bagueri.

Recept:
Polenta
  • Skuhamo polento v razmerju 1:5 in na koncu obogatimo z maslom in parmezanom. Ko se ohladi, odrežemo kose v veličini mesa.
Goveji file
  • Za eno osebe računamo približno 200g lepega uležanega mesa. Meso na vroči ponvi popečemo iz obeh strani, nato pa v ponev Dodamomaslo, česen in rožmarin ter zalivamo s tem. Na koncu ga posolimo in zavijemo v folijo da se spočije.
Račja jetra
  • Račja jetra na hitro popečemo v ponvi, kasneje pa v isti ponvi popečemo tudi polento.
Merlot omaka
  • Vzameno pol žlice rjavega skadorja in ga karameliziramo. Nato ga zalijemo z vino in zreduciramo, na koncu dodamo maslo.
Vinska spremljava
  • Merlot Bagueri

 

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI