Kulinarično razvajanje z Baguerijem v Hiši Torkla
HIŠA Torkla
V izolskem zaledju, med vinogradi, je doma hiša Torkla, ki je dobitnica številnih kulinaričnih odličij (Michelin plate, Gault Millau, itd). Vrhunski krožniki, ki so sestavljeni iz skrbno izbranih visoko kakovostnih lokalnih sestavin, so prava mojstrovina izjemnega chefa Sebastijana Kovačiča, ki premišljeno poskrbi za vsak detajl na krožniku in ob njem, saj k jedem vedno ponudi izbrana vrhunska vina. S Kletjo Brda sodeluje že tri leta in je ob 30.obletnici Baguerija za vas pripravil goveji file z račjimi jetri na popečeni polenti, ki ga je fantastično obogatil z merlotom Bagueri.
- Skuhamo polento v razmerju 1:5 in na koncu obogatimo z maslom in parmezanom. Ko se ohladi, odrežemo kose v veličini mesa.
- Za eno osebe računamo približno 200g lepega uležanega mesa. Meso na vroči ponvi popečemo iz obeh strani, nato pa v ponev Dodamomaslo, česen in rožmarin ter zalivamo s tem. Na koncu ga posolimo in zavijemo v folijo da se spočije.
- Račja jetra na hitro popečemo v ponvi, kasneje pa v isti ponvi popečemo tudi polento.
- Vzameno pol žlice rjavega skadorja in ga karameliziramo. Nato ga zalijemo z vino in zreduciramo, na koncu dodamo maslo.
- Merlot Bagueri
Hiša Torkla
Korte 44B,
6320 Izola,
Slovenija