Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI
close
Košarica
Your cart is empty

30 letna zgodba Baguerija in Gostilne Čubr

GOSTILNA Čubr

 

Na Križu pri Komendi boste našli odlično družinsko gostilno Čubr, v kateri za vrhunske jedi skrbi že četrta generacija Potočnikov. Tradicija izjemnih kulinaričnih doživetij se počasi prenaša iz gospoda Miha na sina Luka, ki je chef kuhinje in kreator novih krožnikov. Njihova ponudba se prilagaja sezonskim, lokalnim sestavinam in prepričani smo, da vas bodo s svojimi krožniki in vinsko spremljavo navdušili. Skrbno izbrana vina hranijo v vinski kleti, z nami pa sodelujejo že od leta 1992, ko so svojim gostom prvič postregli tudi Bagueri. Ob 30 letnici Baguerija, je Luka je za nas in vas pripravil prav poseben krožnik, ki se neverjetno lepo ujema s Cabernet Sauvignonom Bagueri.

Recept:
DIMLJENA POSTRV:
  • 160 g očiščene dimljene postrvi (Ribogojnica Mihovc)
PESA:
  • 12g pese
  • 2cl olje belega tartufa
  • Sol
  • Pesa se nareže na »concasse« (zelo majhne kocke) in se jo začini s soljo ter oljem
KREMA PETERŠILJA:
  • 250g peteršilja
  • 300 ml mleka
  • 100g zelene
  • 100 ml smetane
  • 50g masla
  • Sol
  • Vse sestavine postavimo v majhno kozico in kuhamo dokler peteršilj in zelena nista skuhana. Nato zlijemo v mešalnik.
BISKVIT PESE:
  • 80 g masla
  • 3 jajca
  • 40 g moke
  • 35 g prah pese
  • Sol
  • Jajca dobro žvrkljamo z metlico, dodamo presajeno moko in prah, maslo stopimo in ga zlijemo k masi. Začinimo. Vse sestavine ponovno premešamo in zlijemo v sifon. Uporabimo 2 bombici in nabrizgamo v lončke, nato pečemo v mikrovalovni pečici 45 sekund.
VINSKA REDUKCIJA:
  • 45 g vode
  • 45 g sladkorja
  • 45 g rdečega vinskega kisa
  • 350 ml cabernet sauvignona Bagueri
  • 15 g balzamičnega kisa
  • 20 ml olivnega olja
  • Iz vode in sladkorja naredimo svetlo rjav karamel, ki ga nato zalijemo z vinskim kisom. Reduciramo in nato zalijemo z vinom. Ponovno reduciramo na majhnem ognju dokler ne dobimo goste omake. Nato dodamo še balzamični kis in olje.
GRANOLA
  • 10 g semena kumine
  • 10 g semena koromača
  • 10 g ovsenih kosmičev
  • 1 žlica medu
  • Vse sestavine zmešamo skupaj in pečemo v pečici dokler ne dobimo rjave barve. Ohladimo in na rahlo zmeljemo.
DEKORACIJA
  • Grahova kreša
VINO
  • Cabernet sauvignon Bagueri