Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI
close
Košarica
Your cart is empty

Bastia Veccia

Bastia Vecchia

Italijanska kuhinja velja za eno najboljših na svetu, a se strinjate?😊  Veseli smo, da tudi v italijanskih vrhunskih restavracijah cenijo naša vina. V Castelfrancu sodelujemo z izredno talentirano ekipo restavracije Bastia Vecchia, kjer vas bo sprejel Mauro Dalin. Vrhunske krožnike prilagajajo sezonskim sestavinam, saj želijo, da so le-te sveže in odlične kakovosti. V ospredju je tradicionalna veneto kuhinja z moderno preobleko, tako da so jedi izjemnega okusa in prava paša za oči. Tako kot pri sestavinah so izredno pozorni tudi na vinsko spremljavo. Za vas so pripravili vrhunski krožnik z jelenovim filejem, s cvetačnimi cvetovi in vinsko omako, ki se izredno lepo ujema z merlotom Bagueri.

Sestavine
  • Kosti jelena
  • 8 krompirjev
  • 1 zeleni brokoli
  • 1 vijolični brokoli
  • 15 brstičnih ohrovtov
  • 550 g jelenovega fileja (divjačinski file)
  • 100 g rožičeve moke
  • 1 strok česna
  • 1 šalotka
  • po okusu: zelena, korenje, čebula
  • po okusu: rožmarin, žajbelj
  • Sol, poper, olivno olje
Vino
  • Merlot Bagueri

PRIPRAVA
V pečico dajte jelenove kosti za 20 minut na 200 °C, nato jih potopite v hladno vodo. V lonec s kostmi in vodo nato dodajte zeleno, korenje in čebulo, ki ste jih narezali na kocke in kuhajte 4-5 ur, pri tem osnovo konstantno razmaščujte. Odstranite kosti, juho pa precedite in zreducirajte na divjačinsko osnovo, tako da dobite gosto omako (150 ml), ki jo začinite z rožmarinom, žajbljem, strokom česna, polovico šalotke in soljo po okusu.
Olupite krompir in ga glede na velikost razpolovite ali razrežite na štiri dele. Krompir dajte v velik lonec s pokrovom in zavrite z malo vode. Pokritega kuhajte približno 25 minut. Previdno ga odcedite. Dajte nazaj v prazen lonec in pustite, da se ohladi. Zmečkajte ga s tlačilko za krompir ali z vilicami. Začinite s soljo, poprom in olivnim oljem.
Vijolični brokoli najprej očistite nato pa namočite v posodo z vodo in nekaj rezinami limone.
Napolnite velik lonec z vodo, ga postavite na ogenj in počakajte, da voda zavre. Na tej točki vodo osolite in vanjo dajte brokoli, ki ste ga prej razdelili na dele. Lonca ne pokrijte s pokrovko, sicer bo brokoli postal sive barve. Pustite, da se kuha približno 5 minut.
Vzemite brokoli iz vode z zajemalko in ga potopite v hladno vodo, da ustavite postopek kuhanja. Ponovite postopek z zelenim brokolijem in brstičnim ohrovtom.
Jelenov file razmastite, popecite ga v ponvi z malo olja, rožmarina in žajblja; položite ga na pekač in ga za 9 minut postavite v predhodno ogreto pečico pri 180° . Nato ga pustite mirovati približno 2-3 minute.
Zeleni brokoli, vijolični brokoli in brstični ohrovt pokapajte z malo olivnega olja in jih položite na krožnik. Krompir oblikujte v podolgovate cmoke – quenelle. Vzemite jelenov file, ki je miroval in ga povaljajte v rožičevi moki. Položite ga na krožnik in okrasite s prej pripravljeno osnovo.
Postrezite gostom.

Bastia Vecchia food & wine

Via Bastia Vecchia,
n 14/c, 31033 Castelfranco Veneto TV,
Italija

PRIKAŽI NA ZEMLJEVIDU