close
Košarica
Your cart is empty
19-05-2023

Vsi trije roséji iz Kleti Brda na Poljskem osvojili srebrno medaljo

Vsako leto se v aprilu ali maju v slikoviti graščini Sierakow iz 19. stoletja v bližini čudovitega srednjeveškega mesta Krakov na jugu Poljske odvija priznano mednarodno ocenjevanje »International Rosé Championship«. Letos je ocenjevanje potekalo med 9. in 10. majem. Klet Brda je prijavila 3 vina, in sicer klasično penino rosé Bagueri superior, penino rosé Quercus in mirno vino rosé Quercus.

Klasična penina rosé Bagueri superior s svojo antično roza barvo, ki jo bogatijo topli zlati podtoni, predstavlja brezčasno eleganco. Njena subtilna aroma rdečih sadežev in citrusov podarja obstojno svežino, zato je ta penina odličen aperitiv. Čudovito se poda k sušiju in lososu, lahko jo pa postrežemo tudi k sladicam z gozdnimi sadeži.

Penino rosé Quercus zaznamujeta polna struktura in očarljiva eleganca. Je nežne rožnate barve z vijoličnimi odsevi ter aromo divjih jagod, češenj in malin. Odličen osvežujoč aperitiv, ki se izvrstno poda k ribjim jedem in hladnim narezkom. Kot nalašč za poletna druženja.

Rosé Quercus je eleganten in zapeljivo dišeč rosé z izrazito sadnim aromatičnim profilom, ki se razteza od malin in ribeza do češenj. S svojo svežino pride do izraza od sirnih ploščah, orientalski hrani in nežnih rižotah.

Tri žirije na omenjenem ocenjevanju sestavljajo mednarodno priznani enologi, sommelierji in novinarji iz kar devetih držav. Med številnimi prijavljenimi vini s celega sveta so vsa naša tri vina dosegla odlične ocene in osvojila srebrno medaljo, kar je za nas še ena potrditev več, da ustvarjamo vrhunska vina za različne okuse in priložnosti.

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI