close
Košarica
Your cart is empty
17-03-2023

Chardonnay du Monde 2023 postregel z zlato medaljo

Med 8. in 10. marcem 2023 je v Château des Ravatys v mestu Saint-Lager v Burgundiji potekalo že 30. mednarodno ocenjevanje Chardonnay du Monde. Žirijo sestavlja kar 200 priznanih mednarodnih vinskih ocenjevalcev, med katerimi je že vrsto let tudi naš glavni enolog Darinko Ribolica.

V Brdih je chardonnay našel svojo drugo domovino. Mediteranska klima, opoka, zaščitenost pred pozebami, sončne lege in skrbno delo v vinogradu omogočajo chardonnayu, da se izrazi v vsej svoji lepoti. Z izrazito aromo po bezgu, kiviju, kosmulji in pasijonki ter svežem okusu se odlično poda k ribjim jedem, zelenjavnim rižotam in lahkim sirom.

Zelo smo se razveselili novice, da je naše vino, Chardonnay Quercus 2022, prepričalo zahtevno komisijo in prejelo zlato medaljo. Da je veselje še večje, pa je poskrbelo dejstvo, da se je Chardonnay Quercus 2022 uvrstil med Top 10 Best Chardonnay du Monde 2023!

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI