close
Košarica
Your cart is empty
07-06-2022

Rebula Bagueri superior je prejela ZLATO MEDALJO na ocenjevanju Decanter

Rebula Bagueri Superior 2018 iz Kleti Brda je s 95 od možnih 100 točk dobila zlato medaljo na prestižnem britanskem ocenjevanju Decanter Wolrd Wine Awards (DWWA). 

Sonaravna pridelava na izbranih mikrolokacijahGrozdje za Rebulo Bagueri superior 2018 smo pridelali v štirih izbranih vinogradih – v Neblem, Višnjeviku, Medani in Cerovem. Izbirali smo lege, ki  sorti najbolj ustrezajo – na vrhu gričev, kjer je največ sonca. Trte rastejo iz tipično briške zemlje opoke, kar se v vinu odraža s poudarjeno mineralno noto. Vinogradi optimalne starosti (med 15 in 30 let) so zatravljeni, ustrezno prehranjeni in obdelani po metodah sonaravne pridelave.

Tenkočutno kletarjenje: Rebula Bagueri superior je fermentirala v selekcioniranih francoskih barrique sodčkih, kjer je tudi zorela prvih 6 mesecev. Nato je bila donegovana v velikih elipsastih sodih iz slavonskega hrasta, ki so zaradi specifične oblike in lastnosti lesa najbolj ustrezni, da se v njih pridelajo vina, ki imajo izrazit pečat briškega terroirja. Postopek battônage (periodično mešanje droži z vinom med zorenjem) poudari kremasto teksturo in intenziven okus, z mlečno-kislinskim razkisom pa dosežemo želeno mehkobo in prijetno maslen okus.

Pot do nagrade:  Sodniki na DWWA so mednarodno priznani strokovnjaki, povečini Master of Wine ali enologi. Ocenjevanje poteka v več kategorijah, prvenstveno na osnovi regije izvora. Sodniki vina ocenjujejo individualno. Seznanjeni so z regijo, stilom in cenovnim nivojem, ne poznajo pa blagovne znamke. Najbolje ocenjena vina znotraj posamezne komisije so dobitniki medalj. Sodniki ocenjujejo po uveljavljeni 100 točkovni lestvici.

Preveri vsa nagrajena vina za Decanter 2022 –> Nagrajena vina

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI