close
Košarica
Your cart is empty
06-06-2022

26. KOLESARSKI MARATON JUNAKI VINOGRADOV

Po dvoletnem premoru je letošnji kolesarski maraton Junaki vinogradov potekal v soboto, 4. junija 2022. Organizator – Klet Brda – s tem dogodkom prispeva k dodatni prepoznavnosti Brd in Praznika češenj med kolesarskimi navdušenci in tudi širše. Tudi letos so udeleženci v Brda na češnje prikolesarili za dober namen, saj bomo delež od vplačanih startnin namenili za rehabilitacijo kasneje oslepelih in slabovidnih na osebnem nivoju, ki ga izvaja Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica.

Pot rekreativnega maratona je dolga 108 kilometrov – s pričetkom ob 8.30 v  Ljubljani in vodi skozi Vrhniko, Logatec, čez Črni vrh. Postanek je v Ajdovščini pri Fructalu, nato pa kolesarji nadaljujejo z maratonom proti Novi Gorici, čez Sabotin v Brda, kjer se maraton zaključi na sedežu organizatorja, na Dobrovem, ob 13.30.

Maratona se je letos udeležilo 765 kolesarjev iz vse Slovenije.  Klet Brda na cilju posebej nagrajuje najstarejšega in najmlajšega udeleženca oz. udeleženko, najštevilčnejšo družino ter najštevilčnejše klube. Najštevilčnejši klub je bil letos kolesarski klub Omega Air, sledil je kolesarski klub Brda, kolesarski klub Mahle in kolesarski klub Meblo Jogi.

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI