close
Košarica
Your cart is empty
30-08-2021

Na ocenjevanju Mondial des Vins Extrêmes v Italiji smo prejeli 2 zlati medalji

Na ocenjevanju Mondial des Vins Extrêmes v Italijanski Valle d’Aosta, so se pomerila vina iz regij, kjer so razmere za pridelavo vina ekstremne, sta bila naš Bagueri Rebula 2018 in Bagueri Sauvignon Blanc 2017 nagrajeni z zlato medaljo.

 

Na Mondial des Vins Extrêmes lahko namreč sodelujejo le vina iz regij, kjer vina pridelujejo na strmih naklonih in terasah z nad petsto metri nadmorske višine ali na oddaljenih otokih.  Na zahtevnih legah torej, ki terjajo veliko ročnega dela, kjer pa se zato toliko bolj izrazito pokaže njihov terroir. Takšne vinorodne dežele – mednje se uvrščajo tudi Brda – predstavljajo le 0,5% od 3,5 milijonov hektarjev evropskega vinogradništva, po drugi strani pa dajejo vina, ki v senzoričnem smislu nedvoumno izražajo poreklo in so v tem izjemna.

Vzgoja vinske trte na terasah, ki so jih vztrajni vinogradniki vklesali v značilno briško zemljo – opoko, je zgovoren primer vinogradništva, ki daje avtentična in edinstvena vina, prav zaradi leg, ki so zahtevne, a tako drugačne od masovne ravninske pridelave. Klet Brda aktivno promovira vrednote herojskega vinogradništva, tudi s sodelovanjem na tovrstnih ocenjevanjih, ki povezujejo pridelovalce iz »ekstremnih« regij v prizadevanjih, da bi kupci razumeli vrednote naravi prijaznega vinogradništva, ki daje »iskrena« vina.

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI