close
Košarica
Your cart is empty
30-08-2021

Decanter 2021 – 10 prijavljenih vin je prejelo 10 medalj

Na letošnjem 18. ocenjevanju Decanter World Wine Awards (DWWA), ki je največje in najvplivnejše vinsko ocenjevanje na svetu, je vseh naših 10 prijavljenih vin prejelo medaljo, kar je izjemen uspeh. Z zlatom je bilo okronano vino A plus belo 2013.  Poleg tega smo prejeli srebrne in bronaste medalje za 4 izmed naših blagovnih znamk (A Plus, De Baguer, Krasno in Quercus) ter medaljo za vino Krasno Sauvignon Blanc / Ribolla Gialla, ki ga prodajamo na Britanskem trgu, ter prejeli smo tudi dve medalji za vina znamke Schumacher. S tem uspehom dokazujemo kakovost naših vin ne samo v najvišjih razredih, ampak tudi vin, ki so sveža, sadna in namenjena za vsako priložnost. 

Vsaka medalja je zgodba zase, pri mednarodnem trženju pa največ odtehta konsistentna kakovost, kar pomeni, da vina ne nihajo v kakovosti in si zato vsako leto prislužijo medalje na zahtevnih mednarodnih ocenjevanjih. Vrhunska in konsistentna kakovost vin iz Kleti Brda je rezultat sprva izjemnega področja Brd, ki se v svetu uvršča med najboljša področja za pridelavo vin, ter zavezanosti Kleti k vrhunski kakovosti vse od vinograda do vina v steklenici. Vsaka steklenica je rezultat skrbnega dela članov Kleti Brda v svojih družinskih vinogradih in enološko izurjene ekipe največje slovenske pridelovalke in izvoznice slovenskih vin.

Nagrajena vina:

Zlata Medalja

A Plus belo 2013

Srebrne medalje:

A Plus rdeče 2015
Bagueri Rebula 2018
Quercus beli pinot 2020

Bronaste medalje:

Krasno Belo 2019
de Baguer Merlot-Cabernet Franc 2016
Quercus Rebula 2020
Quercus sivi pinot 2020
Krasno Sauvignon Blanc-Ribolla Gialla 2020
de Baguer Chardonnay-Sauvignon Blanc 2017

Starostna omejitev

Za ogled vsebin na tej spletni strani morate biti polnoletni. S klikom gumba VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi, iz katere dostopate do spletne strani.

Minister za zdravje opozarja: “Uživanje alkohola lahko škoduje zdravju!”

VSTOPI