Vaš jezik?
  • en
  • sl
  • de
  • it
  • hr
Peneča Rebula

Peneča Rebula

Ikona med peninami. Sveža, žgečkljivo sadna.

Videz, aroma in okus

+

Videz: limonasto rumene barve z neskončnimi verigami mehurčkov.

Aroma: najprej zadržana, nato pa žgečkljivo sadna (zeleno jabolko in citrusi).

Okus: značilna intenzivnost karakterja rebule, živahna svežina.

Sommelier priporoča

+

K hrani: osvežujoč aperitiv, spremljevalka lahkih prigrizkov.

Temperatura serviranja: 6–8 °C.

Potencial staranja: najboljše v letu, ko pride na trg, vendar v temnem prostoru do 2 leti.

Način pridelave

+

Poreklo:

Vinorodni okoliš: Brda
Oblika vinogradov: terase
Nadmorska višina: 80 – 200 m
Način vzgoje: enojni Guyot
Gostota sajenja: 4.000 – 5.000 trsov/ ha
Starost vinogradov: 10 – 25 let
Tip zemlje: fliš, lapor, peščenjak
Podnebje: submediteransko, mešanica toplega morskega zraka in vpliva hladnih alpskih vetrov

Grozdje
Sorta: 100 % rebula
Trgatev: izključno ročna
Fermentacija: 100% v inox tankih pri T = 14˚C
Sekundarna fermentacija: 100 % v charmat tankih pri T=16˚C
Zorenje:100 % v charmat tankih 3 mesece »sur lie«

Nagrade

+
Leto in ime ocenjevanja Letnik vina Nagrada
2017 Vins Extremes (Italija) 2016 Srebrna medalja

Parametri

+
Letnik vina: 2015
Alkohol: 12 % vol
Skupne kisline: 6,42 g/l
pH: 3,26
Ostanek sladkorja: 11 g/l

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.