Vaš jezik?
  • en
  • sl
  • de
  • it
  • hr

Vinski svetovalec

Mala šola vina

5. 4. 2017 8.08

Klet Brda je ustvarila nov portal za vinske radovedneže. Zakaj si ne bi privoščili kakšne majhne radosti prav vsak dan? Uživati ob izbrani jedi in kozarcu dobrega vina je tako lepo, tako preprosto in dostopno. Mala šola vina vam s prijaznimi nasveti pomaga pri izboru vina in svetuje recepte. Pa še pozabavate se lahko v ... Preberite več

Penine – kako izbrati pravo?

9. 12. 2016 11.27

Privoščimo si praznični ples mehurčkov Veseli december je čas penin in ne znamo si predstavljati vstopa v novo leto brez nazdravljanja. Bi radi izbrali pravo penino, jo postregli s stilom in tako naredili vtis? Ponujamo nekaj nasvetov, da boste z mehurčki naravnost zablesteli. CHARMAT ALI KLASIČNA PENINA? Odvisno od vašega »budgeta« in profila gostov oziroma ... Preberite več

BRIŠKA OLJARNA USPEŠNO ZAKLJUČILA SEZONO

25. 11. 2016 13.26

Optimistično v novo oljčno letino Oljarna v Kleti Brda je letos stisnila do sedaj največ oljk, in sicer dobrih 200 ton. Svoj pridelek ji je zaupalo skoraj 1000 oljkarjev. Največ je bilo briških, razveseljivo pa je, da vse več pridelovalcev iz obmejnega območja sosednje Furlanije zaupa briški oljarni – letos jih je bilo že skoraj ... Preberite več

Kako izbrati vino za darilo?

17. 8. 2016 11.49

Iščete darilo za sorodnika, šefa, prijatelja, ali morda novega soseda? Niste ravno vinski poznavalec in ne bi radi zgrešili pri izbiri? Brez skrbi, imamo rešitev za vašo težavo… Pomembno je, da upoštevate  tri dejavnike: priložnost, vaš budget in življenjski slog obdarovanca Budget – Koliko denarja ste pripravljeni odšteti za darilo? 5, 10, 20 ali morda ... Preberite več

Cabernet sauvignon quercus – šmapion za najbolje prodajano buteljko

1. 8. 2016 8.08

Na ocenjevanju Vino Slovenija 2016  v Gornji Radgoni podelijo le 12 šampionskih nazivov in samo eden od njih pripade  rdečemu vinu, mlajšemu od treh let. Letos Klet Brda predstavlja  takšnega  šampiona. To je cabernet sauvignon Quercus 2014, ki sodi med najbolj prodajana buteljčna vina v Sloveniji. Na letošnjem ocenjevanju pa je poleg šampionskega naziva Klet ... Preberite več

Quercus “to go”

31. 5. 2016 13.39

Quercus selection je nadgradnja družine vrhunskih vin Quercus v okolju prijazni in priročni embalaži. Tako lahko uživate v tej omejeni seriji vin tudi na počitnicah. S posebnim poudarkom, ki smo ga namenili izbiri prave kombinacije sort, smo dobili vino intenzivnega vonja in harmoničnega okusa. Zorenje v steklenici smo nadomestili z zorenjem v velikih hrastovih sodih ... Preberite več

Klet Brda – zibelka rebule

31. 3. 2016 9.31

ZGODOVINA Rebulo v Brda prinesejo stari Rimljani – (Helvola). V srednjem veku izraz rebula pomeni metodo pridelave najboljših belih vin. Prva omemba rebule v Brdih – 1336, v kupoprodajni pogodbi v vasi Višnjevik. LOKACIJA  Dobro uspeva uspeva na gričevnatem področju in lapornatih tleh, zato je v Brdih dobila svoj pravi dom. Zasajena na 22% vseh ... Preberite več

Ribe in vino

22. 3. 2016 12.37

Spomladi in poleti pogosteje jemo ribe – na žaru, v solati, ocvrte, na sto tisoč načinov. Ste kdaj v zadregi, katero vino postreči k ribam? Pripravili smo nekaj koristnih nasvetov.   O RIBAH V PREHRANI Ribe so najbolj cenjeni vir beljakovin, v maščobi topnih vitaminov in mineralov. Beljakovine v ribjem mesu so lažje prebavljive kot ... Preberite več

Vino in čokolada

11. 2. 2016 13.15

Vino in čokolada. Nenavadna kombinacija, ki buri duhove. Pariška Vinska akademija je na primer to dilemo rešila tako, da je enostavno prepovedala uporabo vin pri čokoladnih sladicah. Take prepovedi pa naravnost kličejo po kršitvah in ambicioznega enologa ne morejo pustiti ravnodušnega… Vino in čokolada slovita kot »eliksirja mladosti«. Znanstveniki so odkrili, da prava čokolada deluje ... Preberite več

Motnik – vino po izročilu naših nonotov

2. 2. 2016 13.33

V Kleti Brda smo ob tradicionalni novinarski trgatvi predstavili rezultat večletnega raziskovanja naše ekipe o kletarjenju »po izročilu naših nonotov«. Pred 6 leti sta namreč enolog Darinko Ribolica in kletar Igor Skubin na podlagi zapisov v knjigi Rebula nekoč in danes avtorice Tanje Gomiršek, ki opisuje že skoraj pozabljen način kletarjenja v Brdih, pričela obujati ... Preberite več

Starostna omejitev


Spletna stran je namenjena osebam, ki so že dosegli polnoletnost. S klikom na gumb VSTOPI potrjujete, da ste polnoletni v državi iz katere dostopate do spletne strani.

Vstopi

Ooops...

Uporabljate zastarelo / nepodprto različico brskalnika.
Za najboljšo uporabniško izkušnjo, prosimo nadgradite svoj brskalnik ali uporabite alternativne možnosti kot na primer Mozilla Firefox ali Google Chrome.